BİRSAM'dan stratejik vizyon seminerleri

Birlik Vakfı bünyesinde, genç ve idealist bir ekip tarafından kurulan Birlik Stratejik Araştırmalar Merkezi, (BİRSAM) stratejik vizyon seminerlerine devam ediyor

14.05.2014 19:43:35 0
BİRSAM

Birlik Vakfı bünyesinde, genç ve idealist bir ekip tarafından kurulan Birlik Stratejik Araştırmalar Merkezi, (BİRSAM)  stratejik vizyon seminerlerine devam ediyor. Türkiye’nin en önemli inovasyon uzmanlarından Dr. Salih Keskin, BİRSAM Yönetim Kurulu üyelerine “Stratejik İnovasyon, Ekip Çalışması ve Hedef” konulu seminer verdi. Dr. Salih Keskin; ‘BİRSAM ekibinin kurulma nedeni ve diğer düşünce kuruluşlarından farkı ne olmalı’ gibi sorulara interaktif bir atölye çalışması yaparak cevap aradı. Gelişmiş ülkelerde düşünce kuruluşlarının üstlenmiş olduğu vizyona dikkat çeken Dr. Salih Keskin, ülkemizde de bu tip kuruluşlara önemli bir ihtiyaç olduğunun altını çizdikten sonra, BİRSAM’ın kurulmasında emeği geçenleri tebrik etti.

 

İnovasyon ve eğitim sistemi

Atölye çalışması öncesinde yaptığı konuşmada inovasyon stratejileri üzerine değerlendirmelerde bulunan Dr. Salih Keskin; ülkemizin inovasyon alanlarının mutlaka belirlenmesi gerektiğinin altını çizdikten sonra, ‘dünyanın inovasyon üssü olmak’ hedefine vizyon çerçevesi içinde mutlaka yer verilmesi gerektiğini ifade etti.  İnovasyon stratejisinin mutlaka çok iyi bir eğitim sistemi üzerine inşa edilmesi gerektiğini de vurgulayan Dr. Salih Keskin, yanlış eğitim sistemlerinin hem insan kaynağı israfına hem de zaman kaybına yol açtığını söyledi.

 

BİRSAM’dan  stratejik vizyon seminerleri

Mart ayında çalışmalarına başlayan BİRSAM daha önceki stratejik vizyon seminerlerinde Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı Bahattin Cebeci, Gençlik ve Spor Bakanı Müşaviri Ömer Faruk Terzi, Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı ve Eğitimci Zekeriya Erdim ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ü ağırlamıştı. BİRSAM; güvenlik, sağlık, eğitim, savunma, uluslararası ilişkiler, kamu diplomasisi, ulaşım, enerji, dış politika, ekonomi, medya, tarım, finans, gıda, turizm, yerel yönetimler, şehircilik, teknoloji, kültür-sanat, aile, gençlik ve spor gibi alanlarda, ülkemizin kronikleşmiş sorunlarına karşı, kısa, orta ve uzun vadeli projeler geliştirmeyi hedefliyor. Projelerin reel, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir misyonla, sağlam bir altyapı  üzerine inşa edilmesini de temel ilke  olarak görüyor.

  

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04